aaarch
aaarch
+
subtilitas:

Pesquera Ulargui Arquitectos & Fernandez Abascal Muruzabal - Renovation of the historic seminary building of Comillas University, Comillas 2010. Via, photos (C) Duccio Malagamba.
subtilitas:

Pesquera Ulargui Arquitectos & Fernandez Abascal Muruzabal - Renovation of the historic seminary building of Comillas University, Comillas 2010. Via, photos (C) Duccio Malagamba.
subtilitas:

Pesquera Ulargui Arquitectos & Fernandez Abascal Muruzabal - Renovation of the historic seminary building of Comillas University, Comillas 2010. Via, photos (C) Duccio Malagamba.
subtilitas:

Pesquera Ulargui Arquitectos & Fernandez Abascal Muruzabal - Renovation of the historic seminary building of Comillas University, Comillas 2010. Via, photos (C) Duccio Malagamba.
+
enochliew:

YJ by Yo Yamagata Architects
enochliew:

YJ by Yo Yamagata Architects
enochliew:

YJ by Yo Yamagata Architects
enochliew:

YJ by Yo Yamagata Architects
+
cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via
Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.
The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.
CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe
cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via
Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.
The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.
CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe
cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via
Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.
The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.
CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe
cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via
Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.
The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.
CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe
cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via
Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.
The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.
CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe
cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via
Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.
The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.
CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe
cjwho:

Casa Till, Chile by WMR Arquitectos | via
Architects Felipe Wedeles, Jorge Manieu and Macarena Rabat, founders of WMR, set out to create a stylish, yet simple home inspired by the previous works of their architectural firm. WMR’s German clients wished to design the building so as not to disturb the natural skyline, or even be visible from the road. The result is a long and low single story wooden construction. It’s hard angles and straight lines create a striking contrast to the voluptuous landscape, but the building remains dwarfed by the mountainous terrain. The extended roof shelters a huge, gravity defying sun terrace partially built on stilts and overhanging the cliff edge. By using locally sourced Pine wood as the main building material, highly skilled local labor for the dangerous construction, and solar panels to provide electricity, the ecological footprint of Casa Till is as small as it’s spare silhouette.
The overall character of the home is found in it’s clean, taut lines, and the feeling of spaciousness WMR created in the relatively low square footage. The open floor plan employs a system of sliding walls, allowing for flexible room sizes and privacy levels. A large bank of floor to ceiling windows allow the enormity of the environment to create a feeling of space, and enrich the living areas with ever changing hues of the sea’s panorama, as a contrast to the light earthy tones of the interior.
CJWHO:  facebook  |  instagram | twitter  |  pinterest  |  subscribe
+
enochliew:

I Find Everything by Makoto Yamaguchi Design
The center counter unit is covered with a mirrored surface as a solution to the very narrow interior space.
enochliew:

I Find Everything by Makoto Yamaguchi Design
The center counter unit is covered with a mirrored surface as a solution to the very narrow interior space.
enochliew:

I Find Everything by Makoto Yamaguchi Design
The center counter unit is covered with a mirrored surface as a solution to the very narrow interior space.
+
enochliew:

Mothersill by Bates Masi Architects
The design was very much about travelling through the site and weaving the house together with the deck.
enochliew:

Mothersill by Bates Masi Architects
The design was very much about travelling through the site and weaving the house together with the deck.
enochliew:

Mothersill by Bates Masi Architects
The design was very much about travelling through the site and weaving the house together with the deck.
enochliew:

Mothersill by Bates Masi Architects
The design was very much about travelling through the site and weaving the house together with the deck.
+
enochliew:

Rocas House by Studio MK27 & Renata Furlanetto
The uneven terrain has been preserved, allowing for unobstructed ocean views from all main rooms. 
enochliew:

Rocas House by Studio MK27 & Renata Furlanetto
The uneven terrain has been preserved, allowing for unobstructed ocean views from all main rooms. 
enochliew:

Rocas House by Studio MK27 & Renata Furlanetto
The uneven terrain has been preserved, allowing for unobstructed ocean views from all main rooms. 
+
enochliew:

Russet Residence by Splyce Design
A steep site with mature cedar and douglas fir, and an ocean view, it responds by nestling into the hill while also projecting out over it to maximise views.
enochliew:

Russet Residence by Splyce Design
A steep site with mature cedar and douglas fir, and an ocean view, it responds by nestling into the hill while also projecting out over it to maximise views.
enochliew:

Russet Residence by Splyce Design
A steep site with mature cedar and douglas fir, and an ocean view, it responds by nestling into the hill while also projecting out over it to maximise views.
+
enochliew:

Cheongshim Water Culture Center by UnSangDong Architects
Windowless, as solid concrete helps stabilize in­terior temperatures, which is important for maintaining the machinery that runs around the clock in the underground plant.
enochliew:

Cheongshim Water Culture Center by UnSangDong Architects
Windowless, as solid concrete helps stabilize in­terior temperatures, which is important for maintaining the machinery that runs around the clock in the underground plant.
enochliew:

Cheongshim Water Culture Center by UnSangDong Architects
Windowless, as solid concrete helps stabilize in­terior temperatures, which is important for maintaining the machinery that runs around the clock in the underground plant.
enochliew:

Cheongshim Water Culture Center by UnSangDong Architects
Windowless, as solid concrete helps stabilize in­terior temperatures, which is important for maintaining the machinery that runs around the clock in the underground plant.
+
enochliew:

Casa LB Piura by Riofrio+Rodrigo Architects
The house is a contrast of solid volumes to provide privacy, and an interior of large well-lit rooms.
enochliew:

Casa LB Piura by Riofrio+Rodrigo Architects
The house is a contrast of solid volumes to provide privacy, and an interior of large well-lit rooms.
enochliew:

Casa LB Piura by Riofrio+Rodrigo Architects
The house is a contrast of solid volumes to provide privacy, and an interior of large well-lit rooms.
+
subtilitas:

marte.marte - SIE headquarters, Lustenau 2002. Photos (C) Margherita Spiluttini, Bruno Klomfar. 
subtilitas:

marte.marte - SIE headquarters, Lustenau 2002. Photos (C) Margherita Spiluttini, Bruno Klomfar. 
subtilitas:

marte.marte - SIE headquarters, Lustenau 2002. Photos (C) Margherita Spiluttini, Bruno Klomfar. 
subtilitas:

marte.marte - SIE headquarters, Lustenau 2002. Photos (C) Margherita Spiluttini, Bruno Klomfar. 
subtilitas:

marte.marte - SIE headquarters, Lustenau 2002. Photos (C) Margherita Spiluttini, Bruno Klomfar. 
subtilitas:

marte.marte - SIE headquarters, Lustenau 2002. Photos (C) Margherita Spiluttini, Bruno Klomfar.